Har gjort jul kort.

Ja, ni läser rätt, JAG har gjort julkort! Är urkass på detta med kort, men hittade en blogg , http://linaskortskisser.blogg.se/, (tack Lina, jag blev jätte insperarad!) och bestämde mig för att göra kort efter så många som möjligt.
Så här är några av korten jag gjort, jag har fått hjälp med färgläggningen på en del av motiven, är kul om man kan pyssla lite tillsammans:
image99

image100

image101

image104

image105

image106

image107

image109

image110

image111

image112

image113

Mer kök, skola och barn.

Skulle arbeta hemma idag, har för engångs skull en hel del skolarbete att göra, en massa matte tal jag skall titta närmare på (och så vill våran lätt sadistiska men mycket roliga lärare att vi skall ränka en massa tal med olika baser, och det är väl inte helt enkelt alla gånger, tycker jag tänker på samma sätt, koncentrerar jag mig går det hur bra som hälst, men så fort jag inte är helt fokuserad så blir det hel fel.) men just i dag fick MKB för sig att börja går iordning mitt kök, inte en dag för tidigt iofs. Målaren var här och målade, han tyckte synd om mig och målade mer än han hade behövt göra, kommer tillbaks i morgon och lackar. Och nu, äntligen, är det några här som återställer väggen, sätter upp gips skivor osv, får väl se vart det slutar. Men det är svårt att koncentrera sig med en massa folk som går åt alla håll, men det får gå ändå på något vis.
Har tagit mig i kragen och mailat min handledare, skall ut på VFT nästa vecka, får se vad hon säger.
Och så ringde det en kille från BUP, han lät så väldigt försiktig. Han sa att de skickat en kallelse till igår, men den hade vi ju inte fått, så hon fick en ny tid nästa fredag istället. Får se hur det blir. Och de hade fortfarande inte hört av sig till min läkare igår, trotts att hon bokat möte med dem den 23:e, min bildterapeft slutar om två veckor så jag hoppas innerligt att de hinner ha mötet.
Att hon slutar käns väl inte så där jätte bra,samtidigt käns det inte som att jag behöver någon ny kontakt, det får gå ändå, på något vis.
I var en jobbig dag med Saga, men kvällen var så härlig. Anna hade sovit över hos Louise S, hon brukar vara så sur när hon kommer hem, men i går kväll spelade hon och Saga fotboll i flera omgånger i köket, väntade hela tiden på att någon skulle bli ledsen och att de skulle börja bråka istället, och båda slog sig och blev ledsna men de bråkade inte för det, och det var så skönt, så skönt att få höra dem glada. Jag tyckte det var så skönt att de fick fortsätta, igentligen får de ju inte spela fotboll inomhus. När sedan Anna skulle gå och handla följde Saga med utan att hon ens frågat, och hon protesterade inte alls då jag bad henne gå ut med soporna, ja igårkväll var en jätte bra kväll.
Annars börjar det bli tungt igen, det närmar sig jul och jular tycker jag bara är så jobbiga, det käns bara så fel, så fel, så fel. Julen är barnens högtid, å jag vill inte ha den alls om jag inte kan få ha alla mina barn.
Men det kommer väl att gå i år med.
En del säger att jag är så stark som överlevt detta, men det är inte sant. Men jag börjar bli rätt bra på att överleva, för det är något man gör hela tiden, vareviga stund, hela livet.

Ett litet ord#21

För en gångs skull har jag gjort en lO som jag värkligen gillar själv, blev riktigt, riktigt nöjd med denna.... och då blev givetvis avfotograferingen hel knepig, och bildredigerings programet (som i sig var knepigt från början) la av helt, så jag fick försöka fixa i paint i stället, och det är inte det lättaste....
Men så här blev det i alla fall, ordet var framtiden
image97
Texten står under sifrorna,
image98

Extrautmaning #20

Ännu en utmaning, kul! Det här fotot tog jag en kväll enbart för att Anna ville visa enkompis sin nya frisyr via msn, men jag tycker hon är så go på det, sällan hon är glad på foton just nu.
Ordet denna gång var WOW, och det är väl en passande komentar till hennes hår?
image96

Extrautmaning #19

Ordet denna gång var stöd. LO är dels om det stöd jag känner från min släkt och familj (trotts att det är väldigt sällan hela släkten sammlas) dels om en stund då jag värkligen kännde att jag behövde deras stöd.
Fotona är tagna av Anna med min mammas, inte allt för avancerade, kamera, men jag ville andvända dem ändå.
image95

Extrautmaning #18

Positiv var ordet denna gång, och då bara måste det ju bli en LO om Sagas ridning, just positiv och glad är hennes frökens favorit utryck. Just detta foto är från första gången Saga red, det var bara ett år som hon red på shettlandsponnyer, sedan blev det lite större Ponnyer trotts att hon var rätt liten. Men det har gått bra och hon älskar ridningen (utom i fredags då allt bara var fel, men så är det väl bara ibland.)
image94

Extrautmaning #17

En enkel LO om ett lite jobbigt ämne. Om vårat ljus för våran Tella. Om LO var enkel att göra så krävde datorn desstå mer av mig. Grafikortet har lagt av helt, stängde av sig självt efter ca 90 sekunder (han se att det var en extrautmaning på fjärde omstartsförsöket, men inte mer än så.) Kom på att datorn måste ha ett inbyggt grafikort också, det som rasat är det jag själv instalerat för 2½ år sedan. Så jag skruvade i sär datorn och plockade ut extra kortet, koplade om lite sladdar och skruvade i hop den igen, och nu värkar det fungera bra. Fast det är inget kul med detta grafik kort, har bestämt mig för att köpa nytt redan imorgon, tjejerna kan inte spela sims 2 (inte jag heller iofs....) med detta och de börjar bli lite väl sura nu.
Här är i alla fall min LO på ordet Ljus;
image93

Extrautmaning #16

Ordet denna gång var glitter. Texten är väldigt glittrig och därför svår läst, handlar om Annas klädsmaks utväckling,
 så här står det;
Inget mer glitter.
När du var liten var det lätt, allt som var råsa och allt som glittrade var fint, du blev äldre och mer softikerad, fortfarande råsa och fortfarande glitter på samma gång, men rätt råsa och på rätt plagg av rätt märken.
Seda blev du stor och svart och röd och lila och ja.... du blev väl stor och Tokio Hotel fans.

image91

Ett litet ord#20

Ordet denna gång var modet och min LO blev om min Anna, en ovanligt modig tjej som har sitt eget sätt och egen stil och vägrar skämmas över att vara just den hon är i alla lägen.
image90

Ett litet ord#18

Ordet denna gång var själv oh  det blev en LO om Saga, till Saga
image89


Extrautmaning #15

Ordet denna gång var värmen, prickanra finns där men syns dåligt i scanningen då de är i metall.
Bilderna är från förra våren då vi var i Tänndalen och texten är från min dagbok då vi var där.
värme

Ett litet ord#19

Ordet denna gång var Tack, texten handlar lite om hur vårt liv är just nu. Vellum och metall blir tyvärr rätt dåligt när man scannar.
image87

Ett litet ord#17

Ordet var längtan. Blev en väldigt, väldigt enkel LO som jag själv tycker mycket om, fast jag vet inte riktigt varför jag fastnade för den själv.
image85

Ett litet ord#16

En ny tradition? Ja vi får väl se, kul är det i alla fall att göra egen pasta, som denna lO handlar om.
Var en väldigt snabb historia, men den blev ju rätt ok. Texten är väldigt liten, och syns dåligt i scanningen, men den syns bättre i värkligheten.
image84