Ännu en dag med min syster

Var iväg till Stoff och stil med Jenny idag, gick riktigt bra, men jag önskar hon kunde lägga av med alla kommentarer. Hon kan säga vad som hälst och hon tror aldrig att jag blir ledsen eller att jag skall säga något åt henne. Saker i stil med  "så snyggt, synd att du inte kan ha det, du skulle bara se ännu fetare ut" eller "när ditt hår är lite renare är det mycke rödare, tror inte detta passar då" osv, fy vad jag är less på det. Fast till slut sa jag något om att jag i alla fall inte ser ut som en henna färgad transvestit... kankse inte så snällt det heller men hon blev lite tyst och komm inte med fler sådana kommentarer. Efteråt var vi här och fikad, lite synd att det inte fins något cafe eller så ute på svågertorp.
Har sytt 1½ par byxor i kväll, skrivit ut prottokollet fårn hyresgästföreingnes möte, käns lite små konstigt att vara vice ordförande, skall ju ta över vid nästa bomöte, men det blir nog bra.
Har fått inbjudan från båda lärarfackföreningarna nu, skall nog gå med i samma som mamma är med i, hon säger att den är bäst och jag litar på henne. Ser fram emot att börja där.

Längtade något fruktnasvärt efter Saga förut, Anna sa till Clara att hon inte tycker om Saga, och jag blev både ledsen och arg, förstår inte varför hon skall vara så dum mot sin syster hela tiden nu.
Gick och köpte vykort till de båda två, har fortfarande lite dåligt samvete över att jag inte skickade fler till Anna då hon var på kollo, men hon får ett nu i stället, undra om hon blir förvånad?
I morgon skall vi på visning av lägenheten, hoppas den är fin och att vi får den, hade varit så skönt!

Ett litet ord #.3

Sen sommar kväll

Handlat en massa presenter till Anna

Har handlat halva dagen idag, med Jenny, vi har börjat träffas lite mer igen, tror aldirg vi kommer få en jätte stabil relation, men det är kul de perioder de funkar. Men jag vägrar att göra som innan, bara tiga och göra som hon vill, det fungerar bara inte i längden.
I lördags var jag och hälsade på hos Saga, det regnade i massor, när det klarnade upp lite gav vi oss ut på tipspromendad, skulle gå genom skogen, men det har regnat så mycket att alla små bäckar har blivit jätte stora, vi kom inte över och tänkte gå tillbaks och ta en annan väg då det började stört regna. Vi skyndad oss tillbaks till stugan, som tur var hade vi regn jackor på oss, men när vi kom in var mina skor så blöta att jag fick hälla ur dem, stod kankse en cm med vatten i dem.  Vi spelade lite spel i stället. Jag pratade en hel del med kollo ledarna, och de problem som alltid är med Saga fans så klart där med, de ringde torsdagen innan och pratade om det, de vill gärna ha henne kvar där och alla värkar tycka att hon är en hel go tjej (och det är hon också!), men så är det allt detta, med koncentratonen och humörsvängningarna, det är riktigt jobbigt. Men de skulle skriva lite om detta de också, till Sagas läkare, ju fler som beskriver hur det fungerar (och inte fungerar) desstå bättre bild får de av hennes problem och förhoppnings vis kan hon få bra hjälp också. Men jobbigt är det, vill ju bara att hon skall må bra. När solen tittade fram igen gick vi och spelade minigolf, men han bara första hålet innan det började regna igen, men då struntade vi i det och seplade ändå, flera av banorna var helt under vatten ,blev nog mer vatten poolo än minigolf av det hela!
Anna var hemma hela dagen, Amalia var här och de åt pizza tillsammans, så det gick ingen nöd på henne. Och nu är Clara här och sover över. Lite trist är det att de inte åkte på kollo samma period i år, blev ingen ledig tid alls för min del. Till helgen är alla i alla fall hemma, då skall vi ut till mamma och pappa, fira Anna och kanske åka till tosselilla en sväng. Hoppas det blir blommor till Tella också,kunde inte köpa några nu sist och jag tycker det är så trist, vill att det skall vara riktigt fint hos henne.

Extrautmaning #2

så sur

Idag har jag

Varit och hämtat min kamera, har saknat den i massor! Tyvärr hittar jag inte batteriet just nu, men det kommer fram, skall ta ett ryck och både leta och städa senare idag.
Kamera verkstaden ligger lite knepigt till, och har inte så lång öppet tider, hade tänkt handla lite saker till Saga som skall på kollo i morgon på Mobilia, men det tog så lång tid för tjejerna att bli klara att vi fick ta en taxi dit för att hinna innan det stängde för lunch. Efteråt gick vi till Mobilia och handlade lite, nya strumpor till Saga, dush crem och tandkräm, var inte tänkt att bli mer, men Anna hittade en BH som jag faktiskt kunde gå med på, såg helt ok ut. (har svårt att vänja mig vid att hon blivit så stor att hon behöver sådant, eller ja, nästan behöver och väldigt gärna vill ha *s*) Så Saga fick en pyamas med Hello Kitty, hon är rätt nöjd nu. Hittade en kepps till pappa ockås, Saga fick en av mormor i början av sommaren, på minner om dem sydamerikanska rebeller på -60 talet hade, och en sådan ville pappa också ha (kanske på minner den om hans ungdom?).
Anna är anmäld till Kunskapsskolan i Ystad, men jag vet inte om hon kommer in ännu, har mailat dem och frågat i dag. Hade varit så skönt, hon skall i alla fall inte gå kvar på Kirsebergsskolan, det går bara inte. I värsta fall få hon gå på Bulltofta skolan ett år.
Har kommit in på lärarhögskolan till hösten, och det är så skönt! Nu slipper jag AF och FK, var beviljad ersättning tom den 24/8 och den får jag behålla så jag slipper krångla med tiden fram tills jag får studiemedel från CSN, är så skönt att få vara ledig utan att behöva oroa mig, har semester för första gången någonsin!
Fick mail från MKB i dag om en lediglegenhet, en 3:a på 73 kvm på samma gata som jag bor på nu, hoppas så att jag får den, hade varit väldigt skönt att slippa bo så här trångt.
Har varit och tittat på Tellas gravsten, den blev värkligen så jätte fin, käns så bra att ha den på plats nu, men sommar blommorna börjar blomma över, skall köpa lite nya nu när vi åker ut dit.
Har bestämt mig för att göra en ny hemsida ockås, den har varit nere länge nu, men jag orkar och vill inte bry mig om sådana idioter som de som skrev en massa skit om mig och mina barn innan, inte heller den **** som skickar hot brev tänker jag bry mig om nu, det här är mitt liv och det skall de ge fullstänidgt faan i. Så det så.