Ett litet ord#15

Ordet var naturen. här blev det en dubbel utmaning, dels ordet, dels att göra en LO på max 30 minuter, och det gick ju rätt bra. Är väldigt liten text, var svårt att få plats i stämpeln, där av texten runtom.
image83

Extrautmaning #14

En personlig LO, texten syns kanske inte så tydligt, men den handlar om hur det är att ha överlevt en djup depression, hur man vänder på begreppen efteråt.
image82

Ett litet ord#14

Ordet var dansar, blev väl inte så nöjd med denna, men bilderna har legat och skräpat länge, är inga bra, men själva händelsen ville jag berätta om ändå, detta var något återkommande under många år.
image81

Behöver lite hjälp...

Hela värden är upp och ner käns det som, jag är fortfarande ordentligt sjuk (bihålleinflamation, dubbelsidig både över och under ögonen.) Läkaren sa att jag skulle höra av mig i dag igen om jag inte var märkbart bättre, det är jag inte, men jag bara orkar inte,vill inte bli tömd. Pappa har i alla fall hämtat mina tjejer, jag skulle ut med men det blev inte så, borde njuta av att kunna vila mig ordentligt, men jag har bara gråtit hela kvällen, orkar inte sove heller, kan inte ligga ner då det gör för ont i huvudet men orkar inte med att sova sittandes heller. Och mitt i allt har vi fått en hamster... ja, ja, livet är väl som det är ibland.

Men nästan vecka har vi en redovisning i klassen, jag har, pga sjukdom och pga Saga, inte kunnat vara med så mycket på arbetet i skolan, tur att det mesta görs hemma.
Vi skall i alla fall jämföra två områden utifrån genus, etnicitet och klass.... Vi skall illustrera detta med bilder och mitt jobb i gruppen blev bla att fotografera det ena området, det som i vår jämförelse skall stå för ett område med stora sociala problem mm. Jag håller väl inte med riktigt, men det skall vara vinklat, visa lite hur lätt man med statestik och bilder kan döma ut ett område eller lyfta det till skyarna.

Nu hade jag velat ha lite hjälp med bildvatet.
Jag har valt ut tre bilder som jag tycker illusterar dessa tre, men kankse är det hel fel?
Komentera gärna och ge mig gänra lite ideer om bilderna käns helt fel.

Första bilden är en kvinna som skyndar sig för bi grannstationen, som är en lokal för hemlösa, tror även de hemlösas tidning har sitt kontor där. Tänkte att bilden dels skulle få illustrera det faktum att andelen ensamstående föräldrar är väldigt hög i området, de flästa av dessa mammor och att miljön, med tanke på att det fins många hemlösa och många missbrukare i området inte upplevs som så trygg alla gånger, kankse aldra minst då man är nybliven mamma. (fokus klass och genus)
image77

Nästa bild föreställer en man som sover i en trappuppgång bredvid hälsokostaffären,
han värkar helt oberörd av alla som går förbil, som i sin tur inte verkar bry sig det minsta om honom.
Tänkt att illustrera den stora delen hemlösa som fins i området (fokus på klass alltså)
image78

Tredje bilden får illustrera dels att det fins gott om unga i området, dels att det är invandrar tätt, kvinnan med sjal under den paraboltäta fasaden får belysa detta. Kvinnan med matkassarna kankse kan symbolisera en varnlig arbetsfördelning i hemmen, att kvinnor oftast fortfarande tar hand om inköp och andra husliga göromål. (fokus genus och etnisitet.)
image79

Blev vist frya, var ännu fler jag mailade mina gruppkamrater, men ville ha feedback på just dessa.
Denna bild får illustrera klass skilnaderna i området. Den allmäna delen är fyld av löv, vatten pölar, bilar och skräp, är antagligne tänkt som parkeringplats, men det leker ofta barn. Babkom planket, onåbart för andra än dem som bor i huset, ligger trevliga små grönskade gårdar.
image80

Ett litet ord#13

Ännu en LO, denna om Tella, min älskade, älskade lilla plutt.
(Åker förbi dagiset hon antagligen hade gått på var enda dag, och det gör så ont i hjärtat att där inte fins en liten tjej som väntar där på mig.)

Ordet var i alla fall avtryck och så här blev det...bakgrunds pappret har hennes hand och fot avtryck över allt, men det syns dåligt här.
Textan syns också dåligt, skriver den här med,

små, små Avtryck...

Bara 6-7 cm långa.

Av liten liten hand

Och en liten,

liten fot.

Små små avtryck

på ett papper

en liten hårlock

och inget mer

så små saker,

så små avtryck

det ända ett helt

liv blev

En hel värld

har de rubbat

Så många liv

det förändrat.

Och allt som finns kvar är dessa Små, små avtryck. Så små och så oändligt djupa.


image76

Extrautmaning #13

Ordet denna gång var linje och så här blev min LO, var första gånge jag andvände bokstavsstickers, hade velat ha ett klistermärke med Bamse också, inte alls min stil, men lite kul och lekfullt ändå kan jag tycka.
image75

Välkommen till dårhuset del 1118, eller; en varnlig kväll hos oss.

En del dagar är bättre än andra, de senaste veckorna har varit värre än någonsin, Saga mår jätte dåligt och allt är kaos.
Men i dag var en bra dag, en bra kväll än så länge.
Och så här kan det gå till en bra kväll hemma hos oss;
Anna kommer hem från träningen strax före 19:00
-Vad blir det till mat?
Jag, som inte har något kök att laga mat i och med spänning väntar på att muraren skall komma i morgon och mura upp väggarna i kök och badrum; - Det blir sådan där fisk och mos som man köper färdigt, det står i ugnen.
Anna; Men uhäh, vad äääkligt!
Jag -----
Anna,; men när är det klart?
Om en halvtimme,
A.: men jag är huuuungrig, nuuu!
J: men duscha, så är det klart sedan.
A: men åh, jag lovade att ringa Clara
J: Gå upp och fråga om lokalen först (evigföljetång här hemma, jag vill att de skall fixa festen själva denna gång, börjar bli lite trött på att gör allt alltid.
Anna försvinner en stund.
Kommer hem skit sur.
A: hon fyller år och så blir det inget alls och så är det backanatten och så blir det för sent, och hon är bara så bara så pukat och nu blir det inge fest, kan lika gärna slänga allt! Och så skall du prata med henne i veckan....
J: om vad, fick ni ha lokalen?
A: om lokalen.
J: men frågade du inte?
A:  *ger i fårn sig konsitg sura ljud*

Jag ringer upp min pappa pratar lite, mitt i kommer Anna,
A: för bara 99 kr fårn man 6 nummer av Okej, och en klocka!
Jag pratar vidare.
A ja, men får jag det då?
J: jag pratar i telefon.
A, som nu ligger på tvären över mig, inte helt lätt då hon är längre än mig och jag försöker prata i telefon; men kan jag få 100 kr?
J: jag pratar i telefon.
(morfar/pappa skrattar i bakgrunden.)
Lägger på, det ringer i porttelefonen.
Saga kommer upp  för trappan
J: hur gick det på kareoken?
S: jag spydde!
J; mår du illa?
S; jag drack energidryck och så mådde jag illa och spydde, och sedan var det fler som spydde och då fick vi inte dricka mer ernergi dryck, vist är det tasigit och vad skall vi äta? Det luktar gott!
Anna sitter och äter, hälsar på lilla syster med ett "Hej pucko" och mötes själv av ett "äckel fetto", Saga har ännu inte tagit av sig skorna. Och jag skäller och förmanar och har mig tills Sagas mat nästan är bränd.
J; Saga, har du gjort din skriv läxa nu?
S; som plötsligt blivit sjuk och ligger i soffan, men åhhh, jag har så ont i huvudet, prata inte med mig!
A; mamma du måste ringa Lina!
J; läxan skall du göra i alla fall och varför skall jag ringa din kompis?
A; åh, du fattar ju inte! *går sin väg muttrande*
S, jag har såååå ont i huvudet.....
A, det är simpson nu!
S tar med maten i  på rummet och lägger sig i sängen och äter, jag orkar inte bråka.
Sätter på kaffe, två sekunder senare sriker Saga
S: Anna är inte klok hela sängen kommer rasa maaaammmaaaa!
Jag lyckas inte ta reda på vad det är som hänt, men båda barnen lugnar sig, jag säger åt Saga att hon inte får ligga i sängen och äta och fortsätter att städa upp i hallen, muraren måste ju kunna komma in genom dörren åt minstånde.
Anna klär av sig i sängen och lyckas geviet vis kasta ner sin BH så att denna kommer i Sagas mat, Saga, som äter i sängen trotts att jag sagt till henne, häver upp ett tjut värre än det mästa, innan jag hinner reagera har hon rest sig och tömt sitt vatten glas i Annas säng, sedan rusar hon ut med tårarna sprutandes åt alla håll.
Jag ger Anna en handuk och försöker prata med Saga, säger att jag kan peta bort maten som BH hamnade på, men nej, det får jag inte, och hon vill inte ha något annat och hon är så hungrig att hon nästan svälter ihjäl gråter hon. Jag erbjuer mig att värma maten igen, men då blir hon bara arg och säger en väldig massa fula ord som jag inte vill skriva här.
Jag går ut och plockar lite i vardags rummet, efter två minuter hörs ännu ett tjut, denna gång från Anna, Saga har hält ut en massa blomjord i hennes säng.....
Och ja, så fortsätter kvällen....
Och jag är ändå rätt nöjd och glad, inget har spårat ur så att det inte har gått att reda ut igen, ingen har skadat sig och vi har inte behövt ringa någon akutmotagning.
En helt normal, rätt ok, kväll på dårhuste med andra ord.

Ett litet ord#12

Den här LO har jag dåld text på, det är ett favorit foto av Saga, men texten handlar om hur jobbigt vi har det nu, hon och jag. Det mästa, eller ja allt, i våra liv handlar juts nu om hur hon mår, vad hon klarar av för stunden, det är svårt att scrappa om något annat, och varför skulle man? Det är ett bra sätt att bearbeta saker i livet på.
Titeln, Bus, är ockås Sagas smeknamn, tyckte därför att det passade in här.
image71

Texten, som sitter under fotot,
image72

Extrautmaning #12

Till Ett litet ords utmaning.
Ordet är Skratta och så här blev min LO!
Tyvärr syns guldfärgen väldigt dåligt, men texten går så här;
"Ingen kan SKRATTA som du!
Nej, inge kan skratta som dig!
Ofta är du alvarlig och lite sluten, fundersam och tankfull,
men får man dig att skratta, och der ör aldrig svårt,
då kan man inte få stopp på det."
image70

Extrautmaning #11

Ordet var balans, LO handlar om min brist på balans i livet och bilderna är dels från olika perioder i vår familjs liv, dels små detaljer från vårtat hem.
image69

Ett litet ord#11

image68