Hem färden

Dit resan gick ju jätte bra, men hemresan var riktigt jobbig. Vi kom inte iväg riktigt då vi tänkt och dessutom började det snö efter ett tag, åkte samma väg tillbkas som dit och hela vägen från funnäsdalen till Särna (drygt 10 mil) såg vägen ut så här;
hemvag
Och då hade den blivit plogad bara någon timme tidigare.......
Saga blev helt hysterisk över något jag fortfarande inte vet vad det var och hon och Anna började slåss, som tur var slutade de efter en liten stund, men att åka 10 mil i högst 50 km/h är inte så där jätte kul, dessutom var pappa rädd att vi skulle behöva vända och åka över Sveg i stället.

När vi kom söder om Särna slutade det att snöa men började regna i stället, och inte lite heller, det bara vräkte ner och båda tjejerna bara gnällde om allt och inget, fick lyssna igenom hela utbudet av ljudböcker och Annas cd skivor och hela tiden var det någon som inte var nöjd. Vi fick stanna både vid Österdal älven och i Särna för att äta och gå på toaletten och blev flera timmar sena. Mamma flyde ju dessutom år, pappa ville köpa med lite vin till midagen så vi letade efter ett vättigt systembolad, vi stannade i Torsby, men där var det kö ända ut på gatan, det var ju skärtorsdag och allt, så vi gav upp, åt hamburgar medans vi åkte. Hade tänkte föreslå att stanna i Karlstad och träffa Sofia en stund om hon hade tid, vi har pratats vid flera gånger i veckan sedan -99 men aldirg träffats, så jag ville så klart stanna där. Men det bar gick inte, vi han inte och pappa var defenetivt inte på sådant humör att det var läge att ens diskutera det. Men vi pratades vid lite i telefon och hon tipsade om ett systembolag på Bergvik, jag vet ju att hon brukar vara där ibland, var lite kul att se det i alla fall, men vi kom från fel håll och hittade inte infarten, vi åkte runt hela Karlstad fler varv inan vi kom rätt, och regnet det bara öste ner.
bergvik

Sedan forstatte det i samma stil, på små vägar i tät trafick och ösregn, mil efter mil efter mil, stannade i gen i Mellerud och tankade och gick på toa, sedan körde vi i ett sträck, aldirg har det känts så långt, hade hunnit bli mörkt då vi kom över Hallands åsen och då var det fortfarande flera timmars resa kvar, passade på att fotografera lite genom fönstret, blev inte så bra, men några bilder blev det. Anna var jätte trött och spårade ur helt, bara grät och skrek och hade sig tills hon somnade och pappa var arg nästan hela tiden.
Saga hade hittat en bok hos farmor, om någon författares barndom på engelska landsbyggden under 1920 talen, ingen barnbok direkt, men lite kul att hon fastnade för den.
40249-12
Helsingborg natte tid.

Vi var inte framme i Vallösa fören sent på kvällen och sällan har jag varit så trött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback